Home » Arta si Cultura

“Emoţii Arhivate” Marinela Botez & Claudiu Ciobanu

22 July 2010 No Comment
Share

Proiectul “Emoţii arhivate” vorbeste despre un tip de acţiune pe care cu toţii am experimentat-o, reinterpretatrae unor evenimente prin schimbarea contextului in care se află. Prin acest proiect ne asumăm un rol autobiografic, folosind figurativul ca şi formă de exprimare, transpunand în spaţii picturale situaţii şi evenimente personale pe care ni le amintim accesând arhive de fotografii sau recompunând fotografic o stare trait…ă la un moment dat.

Parcursul proiectului urmăreşte pe de o parte ilustrarea evenimentelor personale desfaşurate temporal, alcătuind o arhivă ce explorează propria istorie afectivă. De cealalta parte toată actiunea poate fi gandită pe parcursul a catorva secunde, totul se intamplă acum, prezentul fiind cel ce contează. Combinand astfel o gandire sintetică cu una analitică, preocupată de detalii, reusim să lucrăm in această formulă de cuplu, păstrandu-si fiecare direcţia proprie.

Arta noastră reprezintă într-o anumită măsură un discurs critic despre societatea contemporană; înfaţişează un gînd despre izolare, dar fără a încerca să defineasca sau să analizeze ci propune un sentiment despre lume. Ne canalizezăm interesul spre un mesaj ce urmăreşte pe de o parte iconizarea prezentului într-un sens subiectiv, considerând totodată că pictura este generatoare de imagini senzoriale dar dintr-o perspectivă semiotică, semnifică existenta a altceva, respectiv a unei constructii mentale.

www.botezmarinela.blogspot.com
www.claudiuciobanu.blogspot.com

Eveniment in cadrul NOAPTEA ALBA A GALERIILOR NAG#4

Galeria 26
Dr. Staicovici nr 26
Bucharest, Romania

Poate va mai intereseaza


  Etichete: , ,

  Leave your response!

  Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

  Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

  You can use these tags:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


  Gazduire Web by ETP