Home » Arta si Cultura

Premiera la British Council in Bucuresti: Spectacol inedit de dans contemporan

31 October 2010 No Comment
Share

British Council aduce in premiera la Bucuresti compania britanica de dans contemporan StopGap, care va sustine spectacolul “Trespass”, in zilele de 4 si 5 noiembrie, ora 19.00, la Centrul Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor, Sala Marin Preda. (str. Mihai Voda, nr. 17, sector 5, Bucuresti)

StopGap este una dintre putinele companii profesioniste de dans contemporan care numara printre colaboratorii sai permanenti si dansatori cu dizabilitatii, promovand prin activitatea sa artistica, egalitatea de sanse si incluziunea sociala.

Spectacolul Trespass include doua productii coregrafice originale, apartinand lui Thomas Noone si lui Rob Tannion, in interpretarea a cinci dansatori. Cele doua coregrafii aduc artistilor provocarea explorarii si cartografierii limitelor propriei corporalitati.

In reprezentatia Within (Inauntru), personajul principal este atras in propria lume imaginara de celelalte figuri ale scenei. Alaturi de duete impresionante si corpuri zdrobind obiectele din jur, miscarea si ritmurile explozive descriu fondul muzical special, in care harpa se alatura instrumentelor traditionale indiene – compozitia muzicianului spaniol Pedro Navarrete.

Reprezentatia Splinter (Frangerea) este o creatie scenica intre dans si teatru, condusa de forta sonora a unei piese muzicale de inspiratie japoneza. Hranita de speranta evolutiei, lupta pentru pastrarea echilibrului dintre acceptarea delicata si confruntarea creatoare, prin care traieste adevarata comuniune, arunca personajele intr-o alta lume. Vor ramane ele impreuna sau nu?

Durata spectacolului este de 75 de minute, iar intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Spectacolul Trespass al companiei britanice de dans contemporan StopGap, este un eveniment British Council Romania organizat in cadrul programului “New Work New Audiences” dezvoltat de British Council in 13 tari din sud-estul Europei, cu scopul de a promova arta ca o oportunitate pentru dialogul intercultural.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP