Home » Auto

BMW Seria 5 Sedan: premieră

22 September 2010 No Comment
Share

BMW Seria 5 Sedan: premieră pentru BMW xDrive şi pentru cel mai performant motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie din lume

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive asigură un nivel excelent de aderenţă în orice condiţii privind starea meteo şi suprafaţa drumului. Sistemul de tracţiune integrală – permanent şi controlat electronic – garantează un transfer optim al puterii în orice situaţie printr-o distribuţie variabilă şi exactă a cuplului între cele două punţi.

În condiţii normale, cuplul este transferat în proporţie de 40% către axul faţă, restul de 60 de procente mergând spre spate.
Acest raport de distribuţie este schimbat într-o fracţiune de secundă dacă senzorii care monitorizează patinarea roţilor detectează cerinţa respectivă. Sistemul xDrive intervine anticipativ pentru a stabiliza automobilul, înainte de orice intervenţie a conducătorului automobilului.

Sistemul este optimizat pentru un comportament dinamic: el transferă puterea către roţile spate imediat ce automobilul intră într-un viraj pentru o stabilitate optimă. La ieşirea automobilului din curbă, sistemul xDrive revine la setările de bază în favoarea unei tracţiuni şi a unei aderenţe optimizate.

Sistemul echipează noul model BMW 550i xDrive Sedan. Cel mai puternic model al gamei este propulsat de un motor V8 ce dezvoltă 300 kW/407 CP, cu BMW TwinPower Turbo şi injecţie directă, şi care este dotat standard cu o transmisie automată cu opt trepte. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în 4,8 secunde, iar consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU este de 11 litri/100 km.

Luna septembrie a anului 2010 va consemna şi lansarea celei de-a patra versiuni diesel – cea mai puternică -, BMW 535d Sedan. Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu BMW TwinPower Turbo şi injecţie directă Common Rail, dezvoltă o putere maximă de 220 kW/300 CP la 4.400 rpm, totul dintr-o capacitate de trei litri.

Cuplul maxim este de 600 Nm şi devine disponibil de la 1.750 rpm. Sistemul de supraalimentare, aflat în echiparea celui mai puternic motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie din lume, dispune de Variable Twin Turbo: o turbină de dimensiuni mai mici asigură funcţionarea la turaţii reduse, în timp ce la turaţii mai mari un turbocompresor mai puternic asigură un plus de cuplu.

Puterea spontană şi constantă a motorului permite modelului BMW 535d Sedan să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 5,7 secunde. Aceste performanţe sportive sunt combinate cu o eficienţă remarcabilă. Aceasta se datorează în principal sistemului Common Rail disponibil la toate motoarele cu carter integral din aluminiu, care operează la o presiune maximă de 2.000 bar, ceea ce garantează o alimentare deosebit de precisă cu combustibil. BMW 535d Sedan atinge un consum mediu mixt de 6,1 litri/100 km.

În total, BMW Seria 5 Sedan oferă acum patru motoare pe benzină şi tot atâtea versiuni diesel. Cel mai bine plasat din punct de vedere al eficienţei este modelul de bază al gamei, BMW 520d.

Versiunea sedan, propulsată de un motor diesel cu patru cilindri, capacitate de 2,0 litri, dezvoltă 135 kW/184 CP. Echipată cu funcţia Auto Start Stop, această versiune îşi consolidează poziţia de lider în cadrul acestui segment competitiv datorită unui consum mediu de combustibil de 4,9 litri/100 km şi unui nivel al emisiilor CO2 de 129 grame per kilometru, date obţinute în ciclul de testare EU.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP