Home » Auto

De la Bucureşti la Munchen @ 1500 km cu un plin de rezervor

13 October 2010 No Comment
Share

Cel mai eficient BMW Seria 3, distanţa Bucureşti-Munchen, 1500 km în condiţii normale de trafic, cu un singur plin de rezervor (capacitate rezervor pentru BMW Seria 3 – 61 litri).

Cu startul pe 8 septembrie 2010 de la dealerul BMW MHS Motors din Bucureşti, modelul BMW 320d EfficientDynamics Edition a ajuns la “BMW Welt” din München după o călătorie de 22 de ore. După 1489 de km de drum neîntrerupt şi sigiliul rezervorului intact, computerul de bord indica o autonomie de încă 42 km. Rezultatul era un consum impresionant de numai 4,0 l/100 km, ceea ce echivalează cu 60,5 litri consumaţi pentru întreaga distanţă.

Remarcabil a fost traseul parcurs, care a inclus peste 500 km de drumuri cu o singură bandă pe sens în România şi Ungaria şi traversarea Munţilor Carpaţi prin Valea Oltului pe traseul Bucureşti-Piteşti-Sibiu-Deva-Arad-Szeged. Continuarea traseului a venit cu condiţii meteo dificile (ceaţă şi ploaie) şi ambuteiaje pe centurile oraşelor Budapesta şi Viena, precum şi pe una dintre cele mai aglomerate autostrăzi din Germania: A8 Salzburg-München. Cei 1500 km au inclus şi traversarea a patru oraşe mari (Sibiu, Arad, Szeged şi München) pentru a simula cât mai bine condiţiile reale de trafic.

La provocare s-a adăugat faptul că pe toată durata celor 22 ore la volan s-a aflat un singur pilot – Tudor Bratu, redactorul şef al publicaţiei ProMotor. “Nu am urmărit un record mondial de consum. Am vrut să vedem cum se comportă BMW 320d EfficientDynamics Edition în condiţii reale de trafic, nu într-un mediu ideal de test. De aceea am definit un traseu care a inclus multe provocări şi nu ne-am limitat la parcurgerea unei distanţe pe autostradă. Ne-am confruntat cu bine-cunoscutele coloane de camioane în România şi cu ambuteiaje pe dealurile din Austria, cu ceaţă şi ploaie în Austria şi Germania. Cu toate acestea am obţinut o viteză medie foarte bună – 84,2 km/h,” a declarat Tudor.

Singurele concesii care s-au făcut pentru optimizarea consumului a fost utilizarea limitată a radioului şi a sistemului de aer condiţionat. “Nu sunt un mare fan al aerului condiţionat, dar a trebuit să îl folosesc datorită condiţiilor meteo”, a explicat Tudor.

BMW 320d EfficientDynamics Edition este echipat cu un motor diesel de 4 cilindri care dezvoltă 163 CP între 3500 rpm şi 4200 rpm şi un cuplu maxim de 360 Nm între 1750 rpm şi 3000 rpm. Acestea asigură un sprint 0-100 km/h în numai 8 secunde şi o viteză maximă de 228 km/h ceea ce adaugă unor performanţe de consum foarte bune şi un comportament dinamic foarte bun. Acest lucru a fost observat şi de Tudor: “Este un automobil eficient, dar deloc plictisitor. Pe serpentine descoperi maşina cel mai bine – foarte agilă şi uşor de controlat. Direcţia, şasiul şi motorul funcţionează perfect.”

Sosirea la München a marcat o nouă premieră. Automobilul a avut parte de o prezentare specială şi a fost astfel prima maşină cu numere româneşti care a rulat în interiorul BMW Welt. „Sunt foarte încântat de performanţa echipei româneşti. Au arătat că Bucureşti poate fi mult mai aproape de München decât am fi crezut – doar un singur rezervor! Este un drum simbolic înapoi către locul unde proiectul BMW EfficientDynamics a început. Este excelent să observi că o idee care a început cu mai bine de 5 ani în urmă, acum aduce rezultate uimitoare întorcându-se la München. Şi acesta este locul potrivit când vine vorba nu numai de produse eficiente, ci şi de o dezvoltare durabilă în fiecare detaliu al industriei auto“, a explicat Dr. Andrea Castronovo, Preşedinte BMW Group Europa Centrală şi de Est.

Soluţiile de mobilitate pentru viitor sunt o preocupare definitorie pentru BMW. BMW Group a fost desemnată compania auto numărul unu pentru al şaselea an consecutiv în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă de către studiul Dow Jones Sustainability Index.

Este producătorul premium cu cel mai mic consum şi nivel de emisii pentru flota de automobile din anul 2009. BMW Group a respectat angajamentul ACEA pentru reducerea emisiilor de CO2 cu 25% în intervalul 1995 – 2008 şi urmăreşte reducerea suplimentară cu încă 25% până în anul 2020. Unul din cele mai bune exemple în acest sens, un automobil care combină dinamismul tipic BMW cu cea mai bună eficienţă din segment este BMW 320d EfficientDynamics Edition.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP