Home » Auto

MINI Countryman Zburător a aterizat în Dâmboviţa

24 September 2010 No Comment
Share

Duminică, 19 septembrie, fanii mărcii MINI au asistat la debutul noului Countryman pe piaţa din România şi cel al MINI Countryman Zburător la Red Bull Flugtag.

Statutul de „maşină oficială Red Bull Flugtag“ pe care l-a avut MINI Countryman, a fost extins printr-o participare inedită în cadrul evenimentului. Modelul Zburător a fost opera artistului Alex Mirea şi s-a dorit un concept special care să marcheze extinderea gamei mărcii britanice.

Ajuns acolo unde niciun alt model oficial nu a ajuns niciodată – pe rampa Flugtag – proiectul de lansare MINI Countryman şi-a propus să vorbeasca prin joacă despre spiritul unic al mărcii: extrovertit, dinamic, îndrăzneţ. Creaţia a avut ca principală sursă de inspiraţie logo-ul înaripat MINI şi caracteristicile noului model cross-over care se poate aventura şi în afara şoselelor. Tracţiunea pe patru roţi, în premieră disponibilă pentru MINI, a fost reprezentată de propulsia de 4 „împingători“. „Patru“ este un element important pentru noul model – alături de tracţiunea integrală trebuie notate şi alte premiere MINI: o lungime de peste 4 metri, 4 uşi cu spaţiu suficient pentru 4 persoane.

MINI Countryman Zburător a fost dezvoltat pe un cadru de lemn întărit din spumă poliuretanică, acoperit cu o structură de ghips şi pânză şi apoi vopsit în unele din cele mai populare culori ale mărcii – roşu cu jantele şi acoperişul albe. Aripile cu anvergura de peste 5 metri, de asemenea vopsite în culoarea albă au asigurat planarea controlată cu răsucire care a încântat audienţa de peste 20000 de persoane de la eveniment. Printre aceştia s-au numărat şi invitaţi speciali: posesori ai mărcii şi reprezentanţi ai clublui MyMINI.ro care au organizat o coloană de modele MINI în Bucureşti.

Săritura a fost deschisă de artistul Alex Mirea care a plonjat de pe rampa Flugtag cu un model MINI Baby Racer din colecţia de accesorii originale MINI. Bolidul „Zburător“ de peste 120 kg a fost propulsat de o echipă de 4 jurnalişti curajoşi: Cristina Chipurici (Pyuric, bloger, monden.info), Georgiana Mitroi (The One), Tudor Bratu (ProMotor), şi Nono Semen (ProFM). Ultimii doi s-au lansat spre apele Dâmboviţei printr-o săritură „acrobatică“ de la peste şase metri înălţime alături de Alex Şeremet, reprezentantul de presă MINI România.

Povestea MINI Zburător poate fi descoperită şi pe www.facebook.com/MINI.Zburator.

Evenimente asemanatoare


Etichete: , ,

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP