Home » Diverse

CM 2010: Incidente la Asuncion după calificarea Paraguayului

30 June 2010 No Comment
Share

Cel puţin 20 de persoane au fost arestate şi altele rănite în cursul manifestărilor de bucurie care au avut loc la Asuncion după calificarea Paraguayului în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, informează agenţia EFE.

Potrivit poliţiei paraguayene, printre cei răniţi în cursul incidentelor care au avut loc în zona Panteonului Eroilor din Asuncion se află şi trei agenţi de ordine.


Confruntările au izbucnit între grupările ultras de suporteri ai echipelor rivale din capitala paraguayană, forţele de ordinea fiind nevoită să intervină cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, după ce unii dintre suporteri au început să arunce cu diverse obiecte în direcţia apărătorilor legii.

Unul dintre reprezentanţii poliţiei a precizat că au fost confiscate, cu această ocazie, cuţite, pachete de marijuana şi băuturi alcoolice.

Mai multe persoane au acuzat poliţia că a acţionat cu violenţă, lovind şi agresând femei şi copii aflaţi în mulţime.

Paraguayul a învins Japonia cu 5-3, după executarea loviturilor de departajare, marţi la Pretoria, urmând să întâlnească Spania în sferturile de finală ale CM 2010.

Imediat după victorie, mii de suporteri, în maşini sau pe jos s-au adunat pe bulevardul central Palma, în apropierea Panteonului Eroilor, locul tradiţional în care locuitorii capitalei paraguayene sărbătoresc succesele sportive.

AGERPRES (Mihai Dragomir)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP