Home » Expozitii

Vinurile Jidvei pe podium in Italia

22 June 2010 No Comment
Share

Jidvei a castigat doua medalii de argint in cadrul La Selezione del Sindaco, Editia 2010, ce a avut loc la Brindisi in perioada 21-23 mai pentru vinurile Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA si Riesling Tarnave Castle, ambele vinuri albe D.O.C. din recolta anului 2009.

Sauvignon Blanc 2009, demisec, ce a intrat in piata sub sintagma NEC PLUS ULTRA – expresie latina prin care se sugereaza atingerea perfectiunii – este un vin cu un caracter de soi desavarsit, o incununare nu numai a priceperii oenologilor de la Jidvei, ci si a campaniilor de investitii masive din ultimii ani ce au fost derulate atat in podgorie, cat si in crame, acestora adaugandu-li-se conditiile climaterice deosebite din Podgoria Tarnave.

Medalia obtinuta de Riesling Tarnave Castle 2009, demidulce, reprezinta un motiv de mandrie pentru Jidvei, producatorul fiind recunoscut la nivel national si international in special pentru vinurile sale seci si demiseci.

La Selezione del Sindaco se adreseaza exclusiv vinurilor cu Indicatie Geografica, cu Denumire de Origine Controlata sau cu Denumire de Origine Controlata si Garantata ce au fost produse in cantitati mici. Competitia, ce reuneste in juriu onelogi, degustatori, somelieri si jurnalisti de specialitate, a avut prima editie in 2002 la Siena, editiile ulterioare avand loc de fiecare data in alt oras din Italia.

Cu o podgorie ce se intinde pe 2010 hectare, investitii substantiale in plantatii, dar si in modernizarea cramei si a tehnologiilor de fabricare, conservare si pastrare a vinului, Jidvei este cel mai mare producator de vinuri albe seci si demiseci din segmentul premium din Romania.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP