Home » IT & C & Tech

SUA raman pe primul loc in topul tarilor care distribuie cel mai mult spam

30 June 2010 No Comment
Share

Expertii Kaspersky Lab au realizat raportul traficului de mesaje spam din luna mai, semnalizand mentinerea pe prima pozitie in clasament a Statelor Unite ale Americii, cu un procentaj de 20.8% din totalul mesajelor nedorite care au circulat pe Internet. Aceasta rata a crescut 8.5% fata de luna aprilie a acestui an.

In luna mai, Romania (1.7%) s-a clasat pe locul 16 in topul realizat de Kaspersky Lab, insa, la nivel general, tara noastra se afla pe pozitia a saptea, dupa cum arata ultimul raport de analiza a traficului spam din primul trimestru al anului 2010. Urmatoarele doua tari dupa SUA sunt India (7.5%) si Rusia (5.4%), iar China (3.6%) si Brazilia (3.7%) incep sa urce din ce in ce mai rapid spre topul clasamentului.

A fost semnalata o scadere considerabila a procentului de mesaje spam provenite din Germania si Italia, cu 2% mai mic fata de luna aprilie. Interesanta este si intrarea in top a unei noi tari, Argentina, care a atins o rata de 2.1% din volumul total de mesaje nesolicitate distribuite.
Expertii Kaspersky Lab au observat ca industria spam s-a dezvoltat atat de mult, incat creste si descreste direct proportional cu evolutia economiei globale. Astfel, relatia client – spammer respecta aceleasi principii de business caracteristice oricarui contract incheiat intre doua companii legitime. Mai multe detalii despre acest subiect puteti gasi aici: www.securelist.com

In continuare, cele mai frecvente atacuri phishing tintesc PayPal (50.4%), eBay (13.4%), HSBC (8.5%) Si Facebook (6.9%). Intregul raport spam pentru luna mai poate fi citit aici: www.securelist.com

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab este cel mai mare producator de solutii de securitate informatica din Europa si locul patru la nivel mondial.Compania ofera unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejeaza utilizatorul de virusi, spyware, crimeware, hackeri, phishing si spam. Produsele Kaspersky detin o rata superioara de detectie, avand cel mai rapid timp de raspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, retele de mari dimensiuni si sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltata de Kaspersky este utilizata la nivel mondial in produsele si serviciile furnizorilor de top ai solutiilor de securitate de pe piata IT.
Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele stiri legate de malware, consultati www.securelist.com.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP