Home » Lansari

Rolls Royce sarbatoreste pornierea noii versiuni a motorului trent

20 June 2010 No Comment
Share

Rolls-Royce, compania globala de sisteme de putere, a sarbatorit prima pornire a noului motor Trent XWB, cel mai recent membru al familiei de motoare aero Trent.

Trent XWB, programul de motor Trent cu cea mai rapida vanzare, cu mai mult de 1.000 de bucati comandate deja, a fost pornit pentru prima data pe 17 iunie pe o platform de teste din Derby (Marea Britanie). Prima pornire a motorului s-a desfasurat conform programului de angajamente prezentat in 2006.

Motorul, care va propulsa familia de avioane Airbus A350 XWB, este cel de-al saselea din familia de motoare Trent. Primul motor Trent aero, Trent 700, a intrat in serviciu in 1995, iar intreaga familie a acumulat mai mult de 40 de milioane de ore in serviciu.

Proiectat special pentru familie de avioane Airbus A350 XWB, Trent XWB este cel mai eficient motor in functiune astazi din punctul de vedere al consumului de combustibil si al protectiei mediului, cu o eficienta a consumului de combustibil cu 28 la suta mai buna decat motoarele din generatia pre-Trent.

Mark King, Presedinte Rolls Royce – Civil Aerospace, a declarat: Aceasta este inca o piatra de hotar semnificativa si demonstreaza din nou istoria consistenta a Rolls-Royce de livrare a unor programme de inalta tehnologie. Trent XWB va fi liderul industriei Aerospatiale prin calitatea, eficienta, si performantele sale privind mediul inconjurator.

Didier Evrard, seful programului Airbus A350 XWB, a declarat: Aceasta este o zi mare pentru programul A350 XWB, pentru Rolls-Royce si pentru Airbus. Prima pornire a motorului Trent XWB a fost realizata la timp si este o piatra de hotar majora care marcheaza venirea la viata a unui nou avion.

Prima pornire incepe cel mai mare program pre-zbor din istoria motoarelor Trent, inaintea inceperii testelor de zbor pe o platform de incercare Airbus A380 anul viitor si a testelor de zbor pe A350 XWB in 2012. Sapte programme de dezvoltare de motoare vor fi curs pana in prima parte a anului 2011.

Poate va mai intereseaza


  Etichete: , , , , , , ,

  Leave your response!

  Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

  Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

  You can use these tags:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


  Gazduire Web by ETP