Home » Muzica

CELEBRATING CHOPIN la Ateneul Român

22 July 2010 No Comment
Share

Fundaţia Art Production aniversează în acest an, prin trei recitaluri de pian, 200 de ani de la naşterea lui Frédéric Chopin, unul dintre cei mai mari compozitori pentru pian din lume. Recitalurile extraordinare, vor avea loc în lunile octombrie-decembrie 2010 la Ateneul Român.

Frédéric Chopin a compus peste 230 de lucrări, care au „supravieţuit” în aceşti 200 de ani, cu preponderenţă pentru pian.
Pianul se regăseşte pe tot parcursul operei sale, de cele mai multe ori purtând chiar un rol exclusiv, iar compoziţiile sale sunt considerate culmile repertoriului pentru acest instrument. Muzica sa se încadrează în rândul celor mai pretenţioase opere în privinţa tehnicităţii, stilul lui Chopin iese în evidenţă prin profunzimea nuanţei şi a expresivităţii, şi nu doar prin complexitatea tehnică.

Chopin a ştiut să exploateze la maxim toate resursele pianului, făcându-l să răspundă tuturor intenţiilor sale. L-a înzestrat cu o mare bogăţie de culori, parcă însufleţit de o forţă vie. Guy de Pourtalès, unul dintre cercetătorii vieţii lui Chopin, îl numeşte “poet al pianului”.

Recitalurile extraordinare, sub genericul „CELEBRATING CHOPIN”, vor fi susţinute:

Sâmbăta, 17 octombrie 2010, orele 19:00
Ivo Pogorelich

Marţi, 9 noiembrie 2010, orele 19:00
Jean Marc Luisada

Marţi, 14 decembrie 2010, orele 19:00
Elisbeth Leonskaja

Evenimente asemanatoare


Etichete: , , , ,

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP