Home » Piese De Teatru

Teatrul Vienez de Copiii o aduce la Bucuresti pe regizoarea britanica Diane Trevis

17 May 2010 No Comment
Share

La invitatia asociatiei Teatrul Vienez de Copiii – „Copiii joaca teatru”, regizoarea britanica Diane Trevis va sustine, la Bucuresti, masterclass-ul intitulat „Limbaj si spatiu la Shakespeare”. Atelierul se va desfasura pe 26, 27 si 28 mai, intre orele 10.00-13.00 la sala de sport a Teatrului National Bucuresti, si va fi deschis presei.

Invitatia a fost lansata de catre cunoscuta actrita si regizoare austriaca Sylvia Rotter, conducatoarea asociatiei Teatrul Vienez de Copii. In urma unei experiente vechi in lucrul cu actori profesionisti si copii, cele doua artiste au decis sa vina in sprijinul trupei Teatrului Vienez de Copii, dar si al echipei de actori coordonatori ai acestora, oferindu-le ateliere suplimentare.

Cele trei zile de masterclass vor aborda doua teme diferite: „Ritm in limbajul lui Shakespeare” (miercuri, 26 mai si joi, 27 mai) si „Actorul in spatiul scenic” (vineri, 28 mai). Intregul atelier se va desfasura in limba engleza.
La atelier au fost invitati si actori, membri ai Companiei de teatru Passe Partout Dan Puric si actori din trupa Teatrului National Bucuresti.
Doamna Diane Trevis, actrita si regizoare britanica, a sustinut sute de ateliere in lume, in Anglia, Statele Unite ale Americii, Franta, Germania, Austria si Cuba. Actori deja consacrati precum Gary Oldman, Kenneth Brannagh, Rupert Everett si multi altii au trecut prin aceste ateliere si repetitii si exista si un nucleu de actori tineri din Londra care asista saptamanal la workshop.
Regizoare preferata a lui Harold Pinter, a adaptat impreuna cu acesta „In cautarea timpului pierdut” de Proust in 2001. In 2002 piesa a castigat un Premiu Olivier. Este prima femeie care a condus o companie teatrala in cadrul Royal National Theater, a regizat pentru Royal Shakespeare Company, si pentru Royal Opera House in Anglia si a montat piese inclusiv in America.

Prin organizarea acestui masterclass cele doua artiste isi propun sa ii inspire pe participantii la actul teatral, atat pe cei mai mici si mai lipsiti de experienta cat si pe cei profesionisti.

Intalnirea acestor doua personalitati va duce, in mod fericit, la intalnirea idealurilor fiecareia dintre ele: profesionism in abordarea teatrala si dezvoltare prin teatru.

De altfel, dezvoltarea prin intermediul teatrului este principalul scop al TeatruluiVienez de Copii. Cu o trupa formata din 150 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, asociatia isi propune sa le ofere acestora o alterantiva sanatoasa de petrecere a timpului liber, alternativa la jocurile pe calculator si relationarea intr-un mediu virtual

Evenimente asemanatoare


Etichete: , , , ,

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP