Home » Sport

Argentina: Messi, jucătorul marcant care nu înscrie

1 July 2010 No Comment
Share

Considerat drept ”cel mai bun jucător din lume”, Lionel Messi (23 ani) contribuie din plin la frumoasa aventură a Argentinei la Mondialul-2010, însă fără s-a marcheze vreun gol în cele patru meciuri de până acum.

”Sunt liniştit, nu este un lucru grav”, a răspuns el de fiecare dată.

”Pentru a fi cel mai bun jucător al turneului, Messi trebuie să marcheze goluri”, remarca Franz Beckenbauer în ziarul argentinian Clarin, a doua zi după debutul Albiceleste (1-0 cu Nigeria).


În cauză s-ar afla problema de poziţionare. Din debutul Mondialului, Messi evoluează ca un adevărat Nr. 10, conducător în jocul axial, în timp ce la FC Barcelona joacă mai sus, ca un ‘9 şi jumătate”, ceea ce i-a permis să înscrie mult în acest sezon (34 de goluri în 35 de meciuri în Campionatul Spaniei).

La ultimul test al Argentinei înaintea turneului sud-african, Diego Maradona îl postase în susţinerea lui Higuain. Şi atunci, pe 3 martie, la Munchen, argentinienii au câştigat în faţa… Germaniei, într-o repetiţie pentru sfertul de finală de sâmbătă de la Cape Town.

Apoi, Maradona şi-a schimbat planurile: a decis că nu poate să renunţe la Tevez în atac. Astfel că Messi a coborât un pic mai jos. Şi nu a marcat niciunul din cele 10 goluri ale echipei sale, care, după optimile de finală, deţine cel mai bun atac la acest turneu.

Dar Messi s-a remarat şi prin şuturile spre poartă. Cu 23 de şuturi la poartă, multe dintre ele razante, el este jucătorul care şi-a încercat cel mai mult şansa de a marca. Doar ghanezul Gyan prezintă aceeaşi statistică, însă el a marcat de 3 ori (de 2 ori din penalty). Totuşi, nr. 10 argentinian s-a aflat la originea a şase din cele zece goluri marcate de coechipierii săi.

”Nu mă plâng, însă este adevărat că nu sunt obişnuit să joc conducător, remarca Messi. Diego îmi cere să joc aşa, departe de poartă, să-i susţin pe ‘Pipita’ (Higuain) şi pe ‘Carlitos’ (Tevez). Când intră ‘Bruja’ (Veron), atunci plec mai în faţă, deoarece el este cel care coordonează jocul”.

Va fi Messi auzit de Maradona? Cu Germania, selecţionerul argentinian ar putea să-l înlocuiască pe mijlocaşul ofensiv stânga Di Maria, care aleargă mult dar deseori fără balon, cu un mijlocaş defensiv alături de Mascherano. Gutierrez sau Veron au acest profil. Şi asta l-ar propulsa pe Messi mult mai în faţă şi l-ar putea ajuta să gândească altfel decât declara duminică seară: ”Am pierdut pariul meu (cu Maradona), pentru că nu am marcat. Dar acum, la următorul meci, am intenţia să joc totul sau nimic…” AGERPRES (Teodora Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP