Home » Sport

Bucurestenii au alergat pentru sanatatea lor si a naturii la CROSUL PADURII

1 June 2010 No Comment
Share

Asociatiile Bucharest Running Club si ViitorPlus au organizat in data de 30 mai, a doua editie a Crosului Padurii in Parcul Herastrau.

Crosul reprezinta primul antrenament oficial de pregatire a Maratonului Bucurestiului organizat de Asociatia Bucharest Running Club, in data de 17 octombrie 2010. Organizat in preajma Zilei Internationale a Mediului, Crosul Padurii este un eveniment ce are ca scop promovarea sportului in natura, cresterea constientizarii cu privire la problemele padurilor din Romania si strangerea de fonduri pentru aceasta cauza.

Este al II-lea an consecutiv in care Maratonul se asociaza cu o cauza de mediu prin parteneriatul cu ViitorPlus si programul “Adopta un copac”. La antrenamentul public au participat 111 de alergatori.
Finalistii la cros au fost:
la categoria seniori barbati : Ionut Enache-locul I, Ion Bocancea-locul II, Stefan Oprina-locul III, iar la categoria seniori categoria femei: Irina Constantinescu-locul 1, Iuliana Postica-locul 2, Oana Maria Matei-locul 3.
la categoria veterani barbati: Vlad Victor-locul 1, Costel Zidaru-locul 2, Valeriu Bobocescu-locul 3, iar la categoria veterani femei: Ogawa Schiroko-locul 1, Ioana Nica-locul 2, Lucica Radu-locul 3.
La categoria copii baieti: Catalin Darman-locul 1, Robert Veliant-locul 2, Alexandru Grama-locul 3, iar la categoria copii fete: Erika Andreea Vlad-locul 1, Elena Popescu-locul 2, Cristina Munteanu-locul 3.
La Crosul Padurii, pe langa alergarea de aproximativ 4km, au avut loc alte doua curse inedite:
“Familia Verde” – cros de o singura tura (1,4km) pe parcursul careia, tatal, mama si copilul/copiii trebuie sa alerge pana la finish impreuna, castigatoare fiind familia Branea.
“Eco-triatlon”, in care echipe de trei participanti concureaza in cadrul unei stafete pe lungimea unei singure ture la probe de alergare, ciclism si patine cu rotile, echipa castigatoare fiind formata din: Matei Oana, Serban Pavlu si Radu Jude.

Pe parcursul crosului si dupa acesta s-au desfasurat activitati cu caracter ecologic si educativ. Toti partenerii si alergatorii au contribuit cu resurse pentru o cauza ecologica si anume, impadurirea terenurilor degradate din Romania. Au fost adoptati 20 de copaci (peste 200 de puieti vor fi plantati si ingrijiti) si au fost colectate 655kg de deseuri de la participanti ce vor fi valorificate si reciclate.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul: Primariei Bucuresti, Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti, RoClub Maraton, Federatiei romane de atletism si Camicomexim. Parteneri Media: Europa FM. Sponsori: Raiffeisen Bank, World Class, Antalis, Izvorul Minunilor, PowerBar.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP