Home » Sport

CM 2010: 316 persoane arestate de la debutul Mondialului sud-african

29 June 2010 No Comment
Share

Poliţia sud-africană a anunţat marţi că, de la debutul Cupei Mondiale de fotbal, 316 persoane originare din 27 de ţări au fost arestate pentru diverse infracţiuni, informează AFP.

‘Dintre cei reţinuţi, 207 sunt cetăţeni sud-africani, iar 109 străini’, a precizat şeful poliţiei din Africa de Sud, Bheki Cele.

‘Sunt Naţiunile Unite ale criminalităţi. Fiecare dintre voi are un reprezentant aici’, le-a spus Cele ziariştilor străini prezenţi la conferinţa de presă pe care a susţinut-o marţi la Pretoria.

În total, ’90 la sută dintre arestări au legătură cu furturile, marea majoritate dintre cazuri putând fi atribuite neglijenţei proprietarilor, care nu şi-au supravegheat telefoanele sau calculatoarele portabile’, a adăugat oficialul sud-african.

Pe durata Cupei Mondiale, 225 de agenţi de poliţie, provenind din 28 de ţări, au sosit în Africa de Sud pentru a coopera cu poliţia locală.

‘Succesul nostru de până acum poate fi, deci, atribuit planului de securitate. Este rezultatul unei organizări poliţieneşti bine planificate şi eficiente, precum şi muncii serviciilor de securitate şi nu norocului, aşa cum ar putea sugera unii’, a mai spus Bheki Cele.

Aproximativ 44.000 de poliţişti suplimentari au fost recrutaţi pentru a asigura securitatea Cupei Mondiale de fotbal, într-o ţară care se confruntă cu o criminalitate record, fiind înregistrate în medie 50 de crime pe zi.

AGERPRES (Mihai Dragomir)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP