Home » Sport

CM 2010: Australia – Serbia 2-1, în Grupa C

23 June 2010 No Comment
Share

Australia a învins Serbia cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, la Nelspruit, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, dar ambele echipe au părăsit competiţia.
Tim Cahill a deschis scorul pentru australieni (69), Brett Holman (73) l-a majorat, iar Marko Pantelic (84) a marcat golul echipei Serbiei.

Krasic a fost omul începutul de meci, raidurile sale pe partea dreaptă a atacului Serbiei fiind de neoprit. Mai întâi, Krasic a tras la colţul scurt, iar Schwarzer a fost nevoit să respingă în corner (6). Apoi, jucătorul echipei ŢSKA Moscova a scăpat singur spre poartă, a trecut de Schwarzer, dar a intrat în unghi şi a şutat pe lângă poartă (12). Kuzmanovic a trimis şi el pe lângă poartă din careu (16), iar Schwarzer a apărat cu un reflex extraordinar reluarea lui Ivanovic din 6 metri (23). În ciuda acestor ingenuităţi din apărare, australienii au făcut un joc destul de bun, au avut mai multe ieşiri pe atac, dar fără a pune în pericol poarta lui Stoijkovic. Prima ocazie a venit în minutul 32, când Cahill a trimis pe lângă poartă cu capul. Zigic a ratat şi el tot cu capul (34), iar ultima situaţie de poartă a fost semnată de Kennedy (45+1).

Cele două echipe au jucat fără menajamente şi după pauză, atacurile alternând de la o poartă la alta, mai periculoase cele ale sârbilor, care au adus de regulă mai mulţi jucători în jumătatea adversă. Zigic a tras peste poartă din careul australian (53), dar şi Culina a avut un şut bun (56), la poarta cealaltă. Stoijkovic a fost solicitat la o lovitură liberă a lui Bresciano (59), dar s-a remarcat şi apoi, la un şut al aceluiaşi jucător (64). Australia a atacat în valuri şi a reuşit deschiderea scorului, în min. 69, prin Cahill, cu o lovitură de cap: 1-0.

Sârbii au încercat să riposteze, dar au mai primit o lovitură, de la Holman, care a majorat diferenţa cu un şut de la distanţă (73): 2-0, iar speranţele ”cangurilor” pentru calificare erau tot mai mare. Serbia a ieşit mai mult la joc şi a reuşit să înscrie, un gol fără valoare, însă, semnat de Pantelic (84), după o gafă a portarului Schwarzer: 2-1. Kennedy a fost aproape de un nou gol, dar a trimis alături (87). Sârbii au acuzat un henţ în careu al lui Cahill, dar arbitrul nu a acordat penalty. Ambele echipe au jucat pe cartea atacului şi o reuşită a sârbilor le-ar fi adus calificarea în optimile de finală.

Serbia a părăsit Cupa Mondială, de pe ultimul loc al grupei, cu toate că unii o vedeau o echipă revelaţie, după ce a dominat grupa preliminară în care a învins Franţa şi România.

Australia – Serbia 2-1 (0-0)

Au marcat: Tim Cahill (69), Brett Holman (73), respectiv, Marko Pantelic (84).

Nelspruit, stadion ”Mbombela”: 35.000 spectatori; 15 grade Celsius

CM 2010, Grupa D

Au evoluat echipele:

AUSTRALIA: 1. Mark Schwarzer – 8. Luke Wilkshire (19. Richard Garcia, 82), 2. Lucas Neill (căpitan), 6. Michael Beauchamp, 21. David Carney – 7. Brett Emerton, 5. Jason Culina, 16. Carl Valeri (14. Brett Holman, 66), 23. Mark Bresciano (11. Scott Chipperfield, 66) – 4. Tim Cahill – 9. Josh Kennedy. Selecţioner: Pim Verbeek.

Rezerve neutilizate: 12. Adam Federici, 18. Eugene Galekovic – 20. Mark Milligan, 17. Nikita Rukavytsya, 15. Mile Jedinak, 22. Dario Vidosic.

SERBIA: 1. Vladimir Stojkovic – 6. Branislav Ivanovic, 5. Nemanja Vidic, 13. Aleksandar Lukovic, 16. Ivan Obradovic – 18. Milos Ninkovic, 22. Zdravko Kuzmanovic (8. Danko Lazovic, 77), 10. Dejan Stankovic (căpitan) – 17. Milos Krasic (7. Zoran Tosic, 62), 14. Milan Jovanovic – 15. Nikola Zigic (9. Marko Pantelic, 67). Selecţioner: Radomir Antic.

Rezerve neutilizate: 12. Bojan Isailovic, 23. Andjelko Djuricic – 2. Antonio Rukavina, 3. Aleksandar Kolarov, 20. Neven Subotic, 11. Nenad Milijas, 21. Dragan Mrdja, 19. Radosav Petrovic, 4. Gojko Kacar.

Arbitru: Jorge Larrionda (Uruguay); arbitri asistenţi: Pablo Fandino (Uruguay) şi Mauricio Espinosa (Uruguay); arbitru de rezervă: Carlos Batres (Guatemala).

Cartonaşe galbene: Lukovic (18), Beauchamp (49), Wilkshire (50), Ninkovic (59), Emerton (67).

AGERPRES (Mihai Ţenea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP