Home » Sport

CM 2010: Avancronica meciului Paraguay – Japonia

28 June 2010 No Comment
Share

Paraguay şi Japonia, echipe care se vor înfrunta marţi în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, vizează o calificare în premieră în sferturile de finală.

Sud-americanii au încasat un singur gol până acum în cele trei meciuri din grupă, în vreme ce niponii s-au dovedit maeştri ai loviturilor libere în meciul cu Danemarca (3-1), care le-a adus calificarea în optimi, punctând prin Keisuke Honda şi Yusuhito Endo. Astfel, una dintre principalele preocupări ale antrenorului Gerardo Martino este ca echipa Paraguayului să nu ofere astfel de faze fixe asiaticilor în partida de la Pretoria. Japonezii se tem că au devenit previzibili şi că paraguayenii sunt avertizaţi în privinţa lor. Martino a citit aşezarea tactică a Japoniei, cu o linie de patru fundaşi, cinci mijlocaşi în faţa ei şi un singur vârf, Honda sau Okubo, după caz, remarcând şi viteza cu care ies la atac atunci când au posesia mingii.

Paraguay a câştigat Grupa F, în care a remizat cu campioana mondială Italia (1-1) şi cu Noua Zeelandă (0-0), învingând Slovacia cu 2-0. Takeshi Okada, selecţionerul nipon, ştie că Paraguay are o apărare foarte solidă, iar la ediţiile precedente japonezii nu s-au descurcat prea bine cu echipele sud-americane, 0-1 cu Argentina în 1998 şi 1-4 cu Brazilia în 2006.

Japonia a atins acum în premieră optimile de finală în afara continentului asiatic, după ce a mai reuşit acest lucru la ediţia din 2002, când a găzduit competiţia împreună cu Coreea de Sud. Japonia este ultima reprezentantă a Asiei în competiţie, după eliminarea Coreei de Sud, în primul meci din optimi.

Martino nu va putea conta pe mijlocaşul Victor Caceres, suspendat, locul său putând fi luat de Carlos Bonet. Va reveni în formula de bază fundaşul Antolin Alcaraz, care a lipsit la partida cu Noua Zeelandă (accidentat). Nicio schimbare însă în tabăra lui Takeshi Okada, care a folosit echipa de start identice în cele trei meciuri din grupe.

În cele şase meciuri directe (cinci jucate în arhipelag), Japonia a câştigat o singură dată, în 2001 (2-0), sud-americanii au învins de două ori, iar trei partide s-au încheiat la egalitate.

Partida de marţi, de pe stadionul ”Loftus Versfeld” din Pretoria (49.000 locuri), va fi condusă de belgianul Frank De Bleeckere, iar învingătoarea va da piept cu câştigătoarea din meciul Spania – Portugalia.

Echipele probabile:

Paraguay: Justo Villar – Denis Caniza, Antolin Alcaraz, Paulo Da Silva, Claudio Morel – Enrique Vera, Carlos Bonet, Cristian Riveros – Lucas Barrios, Roque Santa Cruz, Nelson Valdez. Selecţioner: Gerardo Martino.

Japonia: Eiji Kawashima – Yuichi Komano, Yuji Nakazawa, Tulio Tanaka, Yuto Nagatomo – Daisuke Matsui, Makoto Hasebe, Yasuhito Endo, Yuki Abe, Keisuke Honda – Yoshito Okubo. Selecţioner: Takeshi Okada.

AGERPRES (Mihai Ţenea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP