Home » Sport

CM 2010: Avancronica meciului Paraguay – Noua Zeelandă

23 June 2010 No Comment
Share

Paraguay şi Noua Zeelandă se întâlnesc joi, la Polokwane, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, cu gândul de a scrie istorie în această competiţie.
Noua Zeelandă nu a câştigat niciun punct la prima sa participare la CM (1982, trei eşecuri cu Scoţia, URSS şi Brazilia şi golaveraj 2-12), iar acum a remizat în ambele partide disputate.

Paraguay ocupă primul loc în grupă şi vizează victoria pentru a fi sigură că îşi păstrează poziţia şi va întâlni în optimi echipa de pe locul secund în Grupa E, Danemarca sau Japonia, în locul de Olanda.

Formaţia de la Antipozi, cu două puncte, are nevoie de un succes sau un rezultat mai bun ca al Italiei pentru a merge mai departe. Dacă în ambele meciuri se va înregistra egalitatea, la acelaşi scor, atunci echipa calificată în optimi dintre Italia şi Noua Zeelandă se va alege prin tragere la sorţi.

Ricki Herbert, selecţionerul echipei ”All Whites” va alinia aceeaşi echipă, probabil, în formula consacrată 5-2-3, dar nu este exclusă folosirea în premieră la turneul final a mijlocaşului Tim Brown, recuperat după o intervenţie chirurgicală la umăr. Va fi disponibil şi fostul portar al lui Dinamo, Glen Moss, care şi-a ispăşit suspendarea din preliminarii.

Paraguay se află în faţa celei de-a patra calificări în optimile de finală, dar nu a depăşit niciodată această fază a competiţiei, iar acum pare a avea un culoar favorabil pentru atingerea obiectivului. La sud-americani a fost recuperat mijlocaşul Jonathan Santana, indisponibil pentru partida precedentă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, în 1995, la Santiago de Chile, când sud-americanii s-au impus cu scorul de 3-2.

Partida de joi, de pe stadionul ”Peter Mokaba” din Polokwane (45.000 spectatori), va fi cea cu numărul 750 la Cupa Mondială şi va fi arbitrată de japonezul Yuichi Nishimura.

Echipele probabile:

Paraguay: Justo Villar – Carlos Bonet, Antolin Alcaraz, Paulo Da Silva, Claudio Morel – Enrique Vera, Victor Caceres, Cristian Riveros – Nelson Valdez, Roque Santa Cruz, Lucas Barrios. Selecţioner: Gerardo Martino.

Noua Zeelandă: Mark Paston – Winston Reid, Ryan Nelsen, Ivan Vicelich, Tommy Smith – Leo Bertos, Simon Elliot, Tony Lochhead – Chris Killen, Rory Fallon – Shane Smeltz. Selecţioner: Ricki Herbert.

AGERPRES (Mihai Ţenea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP