Home » Sport

CM 2010: Blatter se scuză pentru erori şi vorbeşte din nou de tehnologia video

29 June 2010 No Comment
Share

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi-a cerut scuze marţi pentru erorile de arbitraj produse duminică, în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, asigurând totodată că tehnologia video în arbitraj va fi din nou evocată în cursul unei viitoare reuniuni a forului pe care îl conduce.
În timp ce FIFA a rămas fără reacţie în faţa valului de indignare la nivel mondial, provocat de cele două marţi greşeli ale arbitrilor, Sepp Blatter i-a adunat marţi pe ziarişti pentru a face primele sale comentarii pe această temă, precizează AFP.


Conducătorul FIFA a prezentat scuze Angliei şi Mexicului, cele două victime ale incidentelor din partidele de duminică, la finalul cărora au fost eliminate din competiţie. Sepp Blatter a afirmat apoi că problema utilizării tehnologiei video în arbitraj va fi din nou evocată de către FIFA, în luna iulie.

‘Mi-am prezentat scuzele celor două delegaţii direct implicate. Înţeleg că ele nu sunt satisfăcute. Englezii mi-au mulţumit, iar mexicanii au plecat capul’, a spus conducătorul fotbalului mondial.

‘Este evident că, după ceea ce am trăit, ar fi ridicol să nu redeschidem dosarul arbitrajului video în iulie, la Cardiff’ a adăugat Blatter, estimând că subiectul tehnologiei în arbitraj ar trebui dezbătut în special pentru problema depăşirii liniei porţii de către minge.

Un gol valabil i-a fost refuzat englezului Frank Lampard, în cursul meciului cu Germania, deşi s-a văzut foarte clar, în imaginile difuzate la televiziune, că mingea şutată de mijlocaşul lui Chelsea a lovit bara iar apoi a căzut în interiorul porţii.

A fost validat, în schimb, un gol neregulamentar de argentinieni, dintr-un ofsaid uriaş, în partida cu Mexicul.

În ambele cazuri, reluările au permis lumii întregi, cu excepţia cavalerilor fluierului, să sesizeze greşelile comise de către arbitri. AGERPRES (Mihai Dragomir)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP