Home » Sport

CM 2010: Cartonaşele galbene vor fi şterse după sferturile de finală

29 June 2010 No Comment
Share

Regulamentul Mondialului de fotbal-2010 prevede anularea cartonaşelor galbene după sferturile de finală, pentru a se evita situaţia ca un jucător să rateze finala din cauza cumulului de avertismente.


Asta înseamnă că brazilianul Kaka, avertizat luni în optimile de finală, va rata o eventuală semifinală a Braziliei dacă va primi un cartonaş galben în sferturile de finală. Însă, dacă el va fi avertizat în semifinală, nu va fi suspendat pentru finală, avertismentele primite în faza grupelor, apoi în optimi şi în sferturi fiind şterse, relatează AFP.

Înainte, regulamentul reducea contabilizarea avertismentelor la zero după primul tur (2 avertismente primite în două meciuri duceau la o suspendare automată pentru meciul următor).

În 1990, Claudio Caniggia, vedeta echipei Argentinei, a fost suspendat pentru finală din cauza avertismentelor primite în faza grupelor şi în semifinală, iar în 2002, germanul Michael Ballack a lipsit şi el din finală din cauza a 2 avertismente (unul în optimi şi unul în semifinale). De fiecare dată, numeroase personalităţi din lumea fotbalului au regretat că finala Cupei Mondiale poate fi privată de un mare număr de staruri din cauza acestui regulament. AGERPRES (Teodora Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP