Home » Sport

CM 2010: FIFA nu va tolera ingerinţa politicului

29 June 2010 No Comment
Share

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat marţi că organizaţia pe care o conduce nu va tolera niciun amestec al politicului în afacerile Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), după numeroasele intervenţii care au urmat comportării dezastruoase avute de Les Bleus la Cupa Mondială 2010, informează AFP, citată de Agerpres.
‘În caz de ingerinţă a politicului, FIFA va interveni, oricare ar fi dimensiunile ţării’, a afirmat Blatter la o întâlnire cu marile agenţii de presă. El a amintit că a intervenit ‘personal’ în Spania anul trecut.


‘În statutul FIFA se stipulează clar că ingerinţa politicului nu este tolerată’, a continuat Blatter. El a spus că regretă că preşedintele FFF, Jean-Pierre Escalettes, şi-a prezentat luni demisia.

‘În Franţa a devenit o afacere de stat, dar fotbalul trebuie să rămână în mâinile Federaţiei Franceze. Dacă se va dovedi că are loc cu adevărat o intervenţie, vom ajuta federaţia. Dacă problema nu poate fi rezolvată prin discuţii, singura soluţie rămâne să suspendăm federaţia’, a explicat Blatter.

Declaraţiile lui Blatter au fost făcute după ce mai mulţi responsabili politici au cerut demisia preşedintelui FFF, şi după ce fostul selecţioner Raymond Domenech urmează să fie audiat miercuri, împreună cu Escalettes, în camera inferioară a Parlamentului Franţei.

Naţionala cocoşului galic este una dintre adversarele României în preliminariile pentru Euro 2012.

AGERPRES (Mircea Lazaroniu)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP