Home » Sport

CM 2010: Henry, primit de preşedintele Sarkozy

24 June 2010 No Comment
Share

Thierry Henry, atacantul naţionalei cocoşului galic, a fost primit de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, joi la prânz, la palatul Elysée, imediat după ce a debarcat din avionul care a readus în ţară echipa Franţei, eliminată din primul tur al Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud.

Potrivit preşedinţiei, discuţia dintre Sarkozy şi jucătorul Barcelonei, niciodată titularizat în cele trei meciuri jucate de Les Bleus la turneul final, are un caracter ‘privat’.

Maşina preşedinţiei, în care Henry a urcat la coborârea din avion, a evitat circa o sută de ziarişti şi fotografi adunaţi în faţa porţii principale a palatului Elysée, optând pentru un acces situat în spatele parcului. Zona era protejată de un important dispozitiv de securitate.

Este prima întâlnire cu caracter particular între şeful statului şi fotbalistul cu cele mai multe selecţii (122) şi goluri (51) din istoria naţionalei Franţei.

Campion mondial în 1998, campion european în 2000 şi vicecampion mondial în 2006, Henry are cel mai bogat palmares dintre toţi jucătorii francezi actuali.

Joi dimineaţă, Sarkozy a repetat că întâlnirea a fost fixată ‘la cererea’ jucătorului. ‘Vom vedea ce vrea să-mi spună. Dacă nu mă ocup de această problemă, e un lucru care mi se va reproşa, dar nu avem vocaţia să intervenim în permanenţă asupra acestui dosar’, a adăugat preşedintele.

În afară de eliminarea din primul tur, fără nicio victorie şi cu un singur gol marcat, discuţia urma să abordeze după toate probabilităţile revolta inedită a jucătorilor împotriva staff-ului tehnic – tradusă prin refuzul de a se antrena -, după excluderea din lot a lui Nicolas Anelka în urma insultelor aduse selecţionerului Raymond Domenech.

La actuala Cupă Mondială, Henry a fost rezervă la fiecare meci, intrând pe teren 30 de minute contra Uruguayului şi 20 de minute contra Africii de Sud.

AGERPRES (Mircea Lazaroniu)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP