Home » Sport

CM 2010: ‘Îţi mulţumim, zeu al fotbalului’, exultă presa germană

28 June 2010 No Comment
Share

Presa germană este în extaz după calificarea Nationalmannschaft în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, în urma victoriei categorice, cu 4-1, înregistrată în faţa selecţionatei Angliei, duminică la Bloemfontein.

Cotidianul popular Bild titrează pe prima pagină a ediţiei sale de luni: ‘Vă iubim, băieţi!’, în timp ce tabloidul berlinez BZ, a ales un titlu sugestiv, dintr-un singur cuvânt, în limba engleză: ‘Yes’, nerezistând să adauge că ‘Aceasta a fost răzbunarea pentru Wembley’, cu referire la înfrângerea suferită de Germania în faţa Angliei la Cupa Mondială din 1966, subiect reluat şi de alte publicaţii germane.

Golul neacordat englezului Frank Lampard în meciul de la Bloemfontein a readus în memoria germanilor un gol asemănător, dar nu la fel de evident, validat însă de arbitru şi care a permis Angliei să câştige titlul mondial în 1966, o amintire dureroasă pentru germani, care sunt convinşi şi astăzi că mingea nu a depăşit atunci linia porţii.

‘Îţi mulţumim, zeu al fotbalului’, comentează Bild, care adaugă: ‘Acum ştiu şi englezii ceea ce am simţit tot timpul’.

AGERPRES (Mihai Dragomir)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP