Home » Sport

CM 2010: Maradona întâlneşte din nou Germania

28 June 2010 No Comment
Share

Diego Maradona, care a întâlnit de două ori Germania în finala Cupei Mondiale de fotbal, câştigând în 1986 şi pierzând în 1990, se intersectează din nou cu Nationalmannschaft, de data aceasta ca selecţioner al Argentinei, în sferturile de finală ale CM 2010, scrie AFP, citată de Agerpres.

În finala Mondialului mexican din 1986, Argentina condusă de Maradona a învins cu 3-2 Republica Federală Germania. Brown (23) şi Valdano (56) au adus echipa Albiceleste în avantaj, dar germanii au înscris prin Rummenigge (74) şi Voeller (82), restabilind egalitatea, înainte ca Burruchaga să aducă victoria Argentinei (88). Acea ediţie a CM a fost marcată de magia lui Maradona, de neuitat fiind mai ales cele două goluri din sfertul de finală cu Anglia, unul înscris cu mâna, celălalt după ce jucătorul a slalomat prin întreaga apărare engleză.

Peste patru ani, RFG îşi lua revanşa în finala Mondialului italian, cu toată prezenţa lui Maradona pe teren. A fost 1-0, Brehme transformând un penalty în minutul 85. Argentina a terminat meciul cu doi jucători eliminaţi (Monzon şi Dezotti).

La Cupa Mondială 2006, Germania, gazda competiţiei, a întâlnit în sferturi de finală Argentina. Maradona a asistat la meci ca simplu spectator şi ca suporter număr 1 al ţării sale, gesticulând şi ţopăind în tribune cu o eşarfă în albastru şi alb.

După 120 de minute de joc scorul a fost 1-1, iar Germania s-a impus în urma loviturilor de departajare. E celebră povestea ‘bileţelului’ lui Jens Lehmann. Înaintea fiecărui penalty executat de argentinieni, portarul german scotea dintr-un ciorap o hârtiuţă şi se uita pe ea. Apărând şuturile lui Ayala şi Cambiasso, Lehmann a devenit eroul momentului.

Ce conţinea biletul? Antrenorul portarilor, Andreas Kopke, mâzgălise în grabă indicaţii despre felul cum bat sud-americanii penalty-urile (‘şutează în dreapta’ etc…).

Lehmann a povestit mai târziu că pe bilet cuvintele, scrise cu creionul, se ştergeau şi deveneau tot mai greu de citit pe măsură ce trecea timpul. Meciul de atunci a fost marcat şi de o încăierare generală, în urma căreia germanul Frings a fost suspendat.

AGERPRES (Mircea Lazaroniu)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP