Home » Sport

CM 2010: Ministrul Umberto Bossi se scuză pentru afirmaţia făcută la adresa naţionalei Italiei

23 June 2010 No Comment
Share

Şeful partidului italian Liga Nordului, Umberto Bossi, aliatul-cheie al guvernului Berlusconi, şi-a prezentat scuze, miercuri, echipei naţionale de fotbal, după ce declarase că squadra azzurra ”va cumpăra” meciul crucial de joi cu Slovacia de la Mondialul sud-african.
”Îmi cer scuze naţionalei”, a declarat prin telefon agenţiei Ansa, Umberto Bossi, asigurând că a vrut doar să facă ”o glumă”.

”A fost o glumă făcută la bufetul parlamentului. Dorinţa mea este ca azzurri să câştige Mondialul” din Africa de Sud, a adăugat şeful Ligii Nordului.

”A fost doar o glumă cum fac oamenii care se uită la fotbal când se află între prieteni”, a adăugat el.

Miercuri dimineaţă, presa italiană a scris pe primele pagini declaraţiile făcute cu o zi înainte de Bossi. ”Vor cumpăra meciul. Veţi vedea în sezonul viitor câţi jucători slovaci vor evolua la cluburile italiene”, declarase Bossi, care este ministrul Reformelor.

Pentru a-şi asigura calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale, campionii mondiali en titre trebuie obligatoriu să bată joi Slovacia, după două meciuri terminate la egalitate, ambele 1-1, cu Paraguayul şi Noua Zeelandă.

Calificând aceste declaraţii drept ”derutante şi insultătoare”, Federaţia italiană de fotbal a considerat că ”Bossi a depăşit limitele de această dată”.

Liga Nordul nu încetează în a pleda pentru o mai mare federalizare şi nu gustă deloc sărbătorile naţionale.

De când febra fotbalului a cuprins Italia, responsabilii săi nu ascund faptul că nu susţin echipa naţională. Comentatorii de la postul de radio al partidului au aclamat chiar, pe 15 iunie, golul Paraguayului înscris Italiei, în primul meci disputat de squadra azzurra la Mondialul sud-african.

Unul din fiii lui Bossi, Renzo, a spus că el nu susţine echipa naţională, iar un alt ministru al Ligii Nordului a propus reducerea premiilor pentru echipă. AGERPRES (Teodora Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP