Home » Sport

CM 2010: Nu ne gândim la eliminare, declară italianul Zambrotta

22 June 2010 No Comment
Share

Fundaşul italian Gianluca Zambrotta a precizat marţi că ideea unei eliminări în primul tur al Cupei Mondiale de fotbal nu este luată în calcul de către componenţii Squadrei Azzurra, înaintea meciului cu Slovacia, pe care campionii mondiali en titre sunt obligaţi să-l câştige pentru a se califica în optimile de finală.
‘Sincer, nu ne gândim la eliminare. Gândim pozitiv şi vedem mai degrabă jumătatea plină a paharului, decât pe cea goală’, a precizat Zambrotta (33 ani), într-o discuţie cu ziariştii reuniţi la ‘Casa Azzurri’ de la Irene (lângă Pretoria).

‘Suntem motivaţi şi vrem să trecem de primul tur. Ştim că este un meci fundamental şi singurul rezultat care ne interesează este victoria’, a continuat campionul mondial din 2006, care a adunat până acum 96 de selecţii în naţionala ţării sale, pentru care a marcat două goluri. Zambrotta a fost, de altfel, titular în primele două meciuri de la CM 2010, ambele încheiate la egalitate, cu Paraguay (1-1) şi Noua Zeelandă (1-1).

Italia va fi calificată în optimile de finală în cazul unui succes în faţa Slovaciei, joi la Johannesburg. Dacă vor fi învinşi, Azzurri vor fi eliminaţi, în timp ce, în cazul unei remize, soarta lor va depinde de rezultatul celuilalt meci din Grupa F, dintre Paraguay şi Noua Zeelandă.

‘Nu mi-e frică, sunt foarte încrezător. Toată lumea este încrezătoare. Avem şanse destul de bune de calificare şi nu este pentru prima oară când jucăm pentru +dublu sau nimic+. Vom da totul pe teren’, a insistat jucătorul lui AC Milan.

Membru al ‘vechii gărzi’ a selecţionerului Marcello Lippi, Zambrotta a ţinut, totodată, să-i ia apărarea căpitanului Fabio Cannavaro, criticat puternic după jocul cu Noua Zeelandă.

‘Au fost critici nedrepte. Am avut ghinion la golul încasat cu Noua Zeelandă (la care Cannavaro a deviat nefericit balonul): Din punctul meu de vedere, toate discuţiile despre Cannavaro nu îşi au rostul’.

AGERPRES (Mihai Dragomir)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP