Home » Sport

CM 2010: ‘Nu puteam să ratez’, declară Donovan, autorul golului care a calificat SUA în optimi

23 June 2010 No Comment
Share

Americanul Landon Donovan era extrem de fericit după ce a reuşit să marcheze golul care a calificat naţionala ţării sale în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, în prelungirile partidei cu Algeria (1-0), disputată miercuri la Pretoria.
‘Este incredibil! Sunt şocat şi foarte mândru de toţi băieţii. Clint (Dempsey) a reuşit o cursă foarte bună la mijloc, mingea a ajuns la mine şi nu puteam să ratez. Am crezut în noi până la final şi am arătat că suntem în viaţă!’, a declarat Donovan, care a înscris golul victoriei în minutul 90+1, sub ochii fostului preşedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, aflat în tribune la acest joc.

Selecţionerul american Bob Bradley a precizat, la rândul său, că echipa sa a trebuit să-şi asume toate riscurile şi să preseze pentru victorie, lăudând jocul deschis practicat de elevii săi.

‘Sunt mândru de ei. Am încheiat grupa pe prima poziţie, cu cinci puncte, fără să pierdem niciun meci. Aşa că suntem pregătiţi pentru confruntarea următoare’, a spus Bradley.

Antrenorul Algeriei, Rabah Saadane, consideră că echipa sa nu a avut suficientă forţă ofensivă pentru a pretinde un loc în optimile de finală.

‘Am găsit fundaşi şi mijlocaşi, iar acum trebuie să găsim acele păsări rare în atac, trebuie să muncim’, a precizat Saadane, a cărui echipă a avut o singură mare ocazie de gol în faţa americanilor, în minutul 6, când Djebbour a expediat mingea în bara transversală.

În optimile de finală, naţionala SUA va întâlni formaţia clasată pe locul secund în Grupa D, din care fac parte Germania, Serbia, Australia şi Ghana. AGERPRES (Mihai Dragomir)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP