Home » Sport

CM 2010: Zakumi transmite

24 June 2010 No Comment
Share

  • Franţa a părăsit cu coada între picioare Mondialul-2010 din Africa de Sud, înclinându-se în faţa gazdelor, dar la câteva mii de kilometri depărtare, la Singapore, echipa Franţei de roboţi şi-a ‘răzbunat’ omologii umani, dominând Africa de Sud, pe care a învins-o cu 2-0, la Rococup, cea mai mare competiţie de roboţi din lume. Roboţii francezi au ajuns până în sferturile de finală, unde au pierdut cu 0-2 în faţa SUA.
  • Lucio îl va depăşi pe Pele, la viitorul meci al Braziliei. Numărul de partide disputate de legendarul Pele la Cupa Mondială a fost 14, iar Lucio va ajunge la 15. ‘Nu ştiam, a reacţionat fundaşul central. Recordul îmi dă o motivaţie în plus’.
  • Selecţionerul Olandei, Bert van Marwijk, a anulat antrenamentul echipei sale programat miercuri dimineaţa la Cap, pentru a permite jucătorilor să viziteze Robbeneiland (Robben Island, în engleză), locul în care Nelson Mandela a fost închis timp de aproape 18 ani în timpul apartheidului, înainte de a fi transferat la închisoarea Victor Verster, din apropiere de Paarl.
  • Mijlocaşul olandez Wesley Sneijder s-a convertit recent la catolicism, scrie presa olandeză. Protestant la origine, Sneijder a fost botezat cu câteva săptămâni în urmă, răspunzând astfel cererii prietenei sale Yolanthe Cabau van Kasbergen, catolică practicantă. Cei doi logodnici se vor căsători (la biserică) după câteva zile de la încheierea Mondialului.
  • Suporterii sud-coreeni erau frânţi de oboseală, dar fericiţi miercuri dimineaţa. În ciuda orei tardive a partidei decisive cu Nigeria (lovitura de începere, la ora 3,30, ora locală), sute de mii de suporteri se aflau pe stradă, pentru a urmări împreună jocul, pe ecranele gigantice din Seul şi, apoi, pentru a sărbători, în zori, calificarea selecţionatei lor pentru optimile de finală.
  • Selecţionerul argentinian Diego Maradona şi-a exprimat respectul faţă de omologul său mexican, Javier Aguirre, pe care îl va întâlni duminică, în optimile de finală. ‘Vom juca împotriva Mexicului cu tot respectul pe care îl merită. Există o mare asemănare în jocul nostru şi al lor, iar ‘Bascul* Aguirre este o persoană remarcabilă’, a afirmat Maradona.
  • Circa 4.000 de bilete vor fi din nou disponibile pentru primul meci din optimile de finală dintre Uruguay şi Coreea de Sud sâmbătă, la Port Elizabeth, iar alte 1.000 pentru cel de duminică, între Argentina şi Mexic, pe stadionul din Soccer City, la Johannesburg. ‘Aceste bilete ne-au revenit de la echipele eliminate, precum Franţa sau Africa de Sud’, a declarat purtătorul de cuvânt al FIFA, Pekka Odriozola.

AGERPRES (Lucian Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP