Home » Sport

Creştere cu 24 la sută a vizitatorilor străini în Africa de Sud în luna iunie

2 July 2010 No Comment
Share

frica de Sud a înregistrat în luna iunie o creştere de 24 la sută a numărului de vizitatori străini, în raport cu aceeaşi perioadă din 2009, adică 184.000 de intrări suplimentare, graţie Cupei Mondiale de fotbal 2010, a anunţat joi ministerul de Interne.
”Între 1 şi 29 iunie, 944.535 de străini au trecut prin punctele de frontieră, ceea ce corespunde unei creşteri de 24 la sută în raport cu cei 760.201 vizitatori” din iunie 2009, a declarat viceministrul de Interne, Malusi Gigaba, într-o conferinţă de presă susţinută la Pretoria.

Ca de obicei, cea mai mare parte a vizitatorilor sunt din ţările vecine, Lesotho, Zimbabwe, Mozambic sau Swaziland, patru ţări din care o parte din populaţie munceşte în Africa de sud.

În ce priveşte turiştii, cel mai mare contingent provine din Statele Unite (44.512 intrări), urmate de Anglia, Germania, Australia, Brazilia, Mexic, Franţa şi Olanda”, potrivit viceministrului.

Africa de Sud a mizat înaintea crizei economice mondiale pe o jumătate de milion de vizitatori în perioada Mondialului de fotbal, însă între timp a revizuit în jos estimările, ajungând la 300.000.

Acestă cifră nu este în contradicţie cu cele circa 180.000 de intrări anunţate joi de minister, deoarece unii turişti clasici şi-au amânat vacanţele din cauza Mondialului.

Competiţia, care intră în faza sferturilor de finală vineri, se încheie pe 11 iulie. AGERPRES (Teodora Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP