Home » Sport

Fotbal – CM 2010: Avancronica meciului Spania – Honduras

20 June 2010 No Comment
Share

Johannesburg, 20 iun, Agerpres – Meciul de luni cu Honduras, considerată una dintre cele mai slabe formaţii de la Cupa Mondială din Africa de Sud, poate fi exact ceea ce îi trebuie naţionalei Spaniei pentru a reveni pe drumul cel bun, după eşecul nescontat din primul meci al Grupei H, cu Elveţia (0-1).
Orice alt rezultat al ibericilor decât o victorie ar însemna eliminarea prematură a uneia dintre favoritele competiţiei.

Ambele formaţii au pierdut (0-1) primele meciuri din Grupa H, pentru iberici fiind doar a doua înfrângere în 49 de meciuri. Cele două echipe au o istorie împreună, după ce în 1982, la Cupa Mondială din Spania, Honduras a ţinut în şah naţionala iberică (1-1).

Atacantul Fernando Torres ar putea începe în garnitura de start a campioanei europene, după ce în partida precedentă a intrat doar pe final de joc, deoarece încă nu este apt sută la sută din punct de vedere fizic, în urma unei accidentări la genunchi suferită în luna aprilie.

Luis Aragones, campion european cu Spania în urmă cu doi ani, l-a criticat pe selecţionerul actual, Vicente del Bosque, pentru că a folosit doi mijlocaşi defensivi, Xabi Alonso şi Sergio Busquets, în meciul cu Elveţia, şi doar un atacant, Villa. De asemenea, mijlocaşul creativ Cesc Fabregas nu a intrat nici măcar pe parcursul meciului.

La hondurieni principala revenire este cea a selecţionerului Reinaldo Rueda, care a fost suspendat pentru partida cu Chile. Apoi, atacantul David Suazo este şi el recuperat complet şi va fi folosit de Rueda. Julio Cesar De Leon (accidentat) a fost înlocuit în lot cu Jerry Palacios, iar acest lucru a dus la un fapt istoric, trei fraţi (Wilson şi Jhony sunt ceilalţi doi) fac parte dintr-o echipă la Cupa Mondială.

Partida de luni, de pe stadionul ”Ellis Park” din Johannesburg (61.000 locuri), va fi arbitrată de japonezul Yuichi Nishimura.

Echipele probabile:

Spania: Iker Casillas – Sergio Ramos, Carles Puyol, Gerard Pique, Joan Capdevila – David Silva, Xabi Alonso, Xavi, Andres Iniesta – Fernando Torres, David Villa. Selecţioner: Vicente del Bosque.

Honduras: Noel Valladares – Sergio Mendoza, Osman Chavez, Maynor Figueroa, Emilio Izaguirre – Edgard Alvarez, Wilson Palacios, Amado Guevara, Roger Espinoza – Carlos Pavon, David Suazo (Ramon Nunez). Selecţioner: Reinaldo Rueda.

AGERPRES (Mihai Ţenea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP