Home » Sport

Fotbal – CM 2010: Deflagraţia simţită la Soccer City, datorată unei explozii controlate

20 June 2010 No Comment
Share

Zgomotul surd urmat de o undă de şoc, care a făcut să se zguduie pământul duminică, pe stadionul Soccer City din Johannesburg, s-a datorat unei ”explozii controlate” de un fabricant de explozibili, a indicat poliţia, care mai întâi a anunţat că a fost vorba despre o deflagraţie legată de o activitate minieră.

”Explozia auzită şi resimţită (…) nu a fost decât o explozie controlată de un fabricant local de explozibili care testa noi produse”, a indicat poliţia într-un comunicat.

”Nu au existat pabuge sau răniţi, această explozie având loc sub atenta supraveghere a reprezentanţilor antreprizei, la kilometri distanţă de stadionul Soccer City”’, a precizat sursa citată.

Poliţia a crezut într-o primă fază că este vorba de o explozie legată de o activitate minieră în sudul Johannesburgului.

”Un ‘bang” îndepărtat a fost auzit la centrul de presă, situat la circa 400 m de stadion, unde se desfăşura în acel moment o conferinţă de presă a FIFA, au constatat jurnaliştii prezenţi.

Pereţii sălii în care avea loc întâlnirea cu presa s-au zguduit, iar unda de şoc a fost resimţită circa 20 km.

Antrepriza Maxam Dantex, cu sediul la Roodepoort, în apropiere de Johannesburg, se ocupă cu fabricarea explozibililor, utilizaţi în special în mine, a precizat poliţia sud-africană. AGERPRES (Teodora Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP