Home » Sport

Germania este o ‘echipă perfectă’, spune Beckenbauer

5 July 2010 No Comment
Share

Germania este o ‘echipă perfectă’ şi porneşte ca favorită în meciul cu Spania din semifinalele Cupei Mondiale 2010, a afirmat Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, citat de AFP.

‘Această echipă este opera lui Joachim Loew (selecţionerul – n. red.), care şi-a pus amprenta asupra ei şi a făcut din ea o echipă perfectă’, a afirmat Beckenbauer pentru site-ul Federaţiei Germane de Fotbal.

‘Rareori am văzut atâta excelenţă în jocul naţionalei Germaniei, poate doar în anii ’70 şi la echipa campioană mondială din 1990’, a continuat Kaiser-ul, campion mondial în 1974 ca jucător şi în 1990 ca antrenor.

‘Înainte, la noi se spunea că pentru a câştiga trebuie lăsat deoparte jocul frumos, dar această echipă arată că nu este ceva contradictoriu şi că poţi să joci bine şi să câştigi’, a adăugat el.

Beckenbauer s-a arătat foarte optimist înaintea meciului cu Spania, programat miercuri la Durban.

‘Germania are un avantaj clar în faţa Spaniei, care nu arată forma pe care o avea când a câştigat Euro 2008. Până acum nu au fost foarte convingători şi s-au chinuit ca să smulgă în faţa Paraguayului calificarea în semifinale (1-0, n. red.)’, a subliniat el.

În fine, fostul preşedinte al comitetului de organizare al precedentei Cupe Mondiale a estimat că ‘euforia este chiar mai mare acum în Germania decât în 2006’, deoarece ‘lumea vede că în această echipă totul merge ca pe roate’.

AGERPRES (Mircea Lazaroniu)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP