Home » Sport

Jucătorii chilieni, primiţi ca nişte eroi în ciuda eliminării

2 July 2010 No Comment
Share

Jucătorii echipei de fotbal a statului Chile, eliminaţi de Brazilia în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2010 (3-0), au fost primiţi ca nişte eroi joi la Santiago, fiind întâmpinaţi de preşedintele Sebastian Pinera, care le-a mulţumit ‘pentru bucuriile şi emoţiile oferite chilienilor’.

Câteva mii de persoane, aflate în faţa Palatului prezidenţial din Moneda, i-au aclamat pe jucătorii ‘La Roja’, ieşiţi în balcon după ce au primit fiecare din partea şefului statului câte ‘o medalie a Bicentenarului’, recent pusă în circulaţie pentru a marca 200 de ani de independenţă a statului Chile.

‘Cupa Mondială s-a încheiat pentru Chile, dar noi ştim că avem o mare echipă şi putem să privim spre viitor cu multă speranţă la Mondialul din 2014 din Brazilia’, a declarat preşedintele Pinera, care a primit la rândul său din partea jucătorilor tricoul cu nr.15 al atacantului Jean Beausejour, primul marcator chilian al Mondialului.

Mulţimea a scandat şi numele selecţionerului argentinian Marcelo Bielsa, pe care chilienii speră să-l vadă prelungindu-şi contractul la cârma echipei, dar acesta a rămas discret pe parcursul ceremoniei.

Selecţionata Chile a participat la prima sa Cupă Mondială după cea organizată în Franţa în 1998. AGERPRES (Vlad Constantinescu)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP