Home » Sport

Kingson, portarul care evoluează o dată la 2 ani

1 July 2010 No Comment
Share

Portarul Richard Kingson, determinant pentru calificarea Ghanei în sferturile de finală ale Mondialului-2010, de vineri, contra Uruguayului, este cu adevărat o figură aparte la actuala ediţie: nu a disputat decât 5 meciuri de campionat în ultimele trei sezoane!


De fiecare dată când îmbracă tricoul Ghanei, cel care poate fi numit ‘cel mai bun portar al Africii’, îşi face treaba cu o exactitate şi un talent ieşite din comun: excelent la Mondialul-2006, component al echipelor-tip la Cupa Africii pe Naţiuni din 2008 şi 2010. Şi totuşi, anul acesta nu a apărut nici măcar o dată pe teren, cu echipa sa de club, Wigan, unde este, practic, al treilea portar. Mai mult, fostul proprietar al clubului din Birmingham, David Sullivan, l-a caracterizat, la primul sezon în Europa, 2007-2008, ‘unul care ocupă degeaba spaţiul din vestiar’.

În acel an, încheiat cu o retrogradare, Kingson nu a disputat decât un meci, şi atunci, culmea ghinionului, comiţând o eroare teribilă. Auzind remarca patronului, portarul african a mai avut şi proasta inspiraţie să devină semeţ, cerând scuze din partea lui Sullivan: ‘Am o reputaţie foarte bună acasă, toţi ghanezii sunt furioşi’.

Rezultatul, evident, a fost plecarea, la Wigan, unde… a jucat 4 meciuri în primul an, când s-a accidentat Chris Kirkland, niciunul în al doilea sezon.

În prezent, Kingson este fără contract, Wigan punându-l pe liber. În vârstă de 32 de ani, el rămâne senin. Are experienţă, în toate direcţiile. Înainte de a ajunge în Anglia, a petrecut 9 ani în Turcia, unde a evoluat la 6 cluburi, primind şi cetăţenie, precum şi un nume, Faruk Gursoy. Să nu uităm: din Turcia a plecat în urma unei suspendări de 6 luni pentru un control antidoping pozitiv. AGERPRES (Lucian Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP