Home » Sport

Maradona, îndemnat să rămână selecţioner

6 July 2010 No Comment
Share

În ciuda eşecului dureros al Argentinei în sfertul de finală al Cupei Mondiale de fotbal, 0-4 cu Germania, selecţionerul Diego Maradona a fost îndemnat să rămână în funcţie, atât de unul dintre asistenţii săi, cât şi de unul dintre oficialii Federaţiei de la Buenos Aires şi de şeful statului, Cristina Fernandez de Kirchner, relatează AP, citată de Agerpres.

‘Cunoscându-l pe Diego, mi-e greu să cred că vrea să demisioneze după ce nu a atins obiectivul câştigării Cupei Mondială’, a declarat la un post de radio unul dintre secunzii lui Maradona, Alejandro Mancuso. El a adăugat că staff-ul tehnic vrea ca selecţionerul să continue.

Maradona nu şi-a anunţat clar planurile după eşecul cu Germania, însă a afirmat că a avut loc un ‘sfârşit de ciclu’ şi că el ‘a dat tot ce a avut’, iar în prezent vrea să se odihnească alături de familie.

Potrivit unui oficial al Federaţiei de la Buenos Aires, Luis Segura, contractul lui Maradona are o clauză care prevede prelungirea sa automată până la Copa America, pe care Argentina o va găzdui anul viitor. ‘Cel care va trebui să decidă dacă va continua sau nu este Maradona’, a spus Segura.

La rândul său, preşedinta Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, şi-a anunţat susţinerea pentru Maradona, pe care l-a invitat împreună cu jucătorii să facă o vizită la palatul guvernamental, informează AFP.

‘L-am sunat sâmbătă după conferinţa de presă, dar nu putea să vorbească, fiindcă plângea’, a povestit doamna Kirchner, care a afirmat că îi este recunoscătoare tehnicianului, ‘deoarece nimeni nu ne-a dăruit atâta bucurie pe terenul de fotbal cum a făcut-o Diego Armando Maradona’.

‘Să ştiţi că preşedinta este mai apropiată de oameni la greu decât la bine. Am invitat naţionala la Casa Roz’, a adăugat doamna Kirchner, precizând că jucătorii i-au refuzat duminică invitaţia, susţinând că nu merită asemenea onoare.

‘Cred că se înşeală, fiindcă o merită, iar eu îi voi aştepta. Da, trăiască Argentina’, a conchis doamna Kirchner.

Maradona şi naţionala sa au fost primiţi foarte călduros cu ocazia sosirii lor duminică la Buenos Aires, unde mii de suporteri i-au aşteptat pentru a le mulţumi.

AGERPRES (Mircea Lazaroniu)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP