Home » Sport

Mondialul a înscris numele ”vuvuzela” în limbajul universal

13 July 2010 No Comment
Share

Cupa Mondială de fotbal 2010 a înscris definitiv termenul ”vuvuzela” în limbajul universal, potrivit unui grup de lingvişti internaţionali.
Întrebaţi care a fost cuvântul care a avut cel mai mare impact asupra Mondialului şi care va rămâne în memorie, peste 320 de lingvişti din 60 de ţări au votat în proporţie de 75 la sută pentru termenul vuvuzela, potrivit unui comunicat, citat de AFP.

”Când meciurile şi golurile vor fi de mult uitate, oamenii îşi vor aduce aminte de ‘Cupa Mondială vuvuzela”’, a prezis Jurga Zilinskiene, directorul antreprizei londoneze Today Translations, care a condus acest studiu.

”Graţie Mondialului, vuvuzela a intrat în limbajul universal şi s-a alăturat cuvintelor care nu au nevoie de traducere”, a adăugat el.

Termenul este o combinaţie a sunetului ”vu” apropiat zgomotului produs de aceste trompete lungi din platic şi a cuvântului ”zela”, a sufla, în limba zulu.

12 la sută dintre lingvişti au votat pentru cuvântul ”Waka”, numele imnului Mondialului, cântat de vedeta columbiană Shakira, ”Waka Waka”.

Balonul Jabulani, mascota Zakumi şi echipa naţională Bafana Bafana (băieţi, în limba zulu) au obţinut fiecare câte 4 la sută. AGERPRES (Teodora Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP