Home » Sport

Omagiu triumfal pentru ‘Campeones’

13 July 2010 No Comment
Share

O maree umană de madrileni în culmea fericirii a adus un omagiu triumfal ‘Campionilor’, care au salutat mulţimea dintr-un autocar decapotat şi au arătat prima Cupă Mondială la fotbal adusă în Spania.
Sute de mii, poate chiar un milion de persoane s-au aflat în faţa primăriei din capitala Spaniei, după cum relata un comentator al televiziunii publice spaniole, care făcea referire la cea mai mare sărbătoare din istoria Spaniei.

‘Am văzut Cupa Mondială! Timp de o secundă!’, cântau oamenii la trecerea autocarului selecţionatei spaniole prin faţa fântânii din Plaza de Cibeles, locul unde se celebrează în mod tradiţional victoriile clubului Real Madrid. Portarul Iker Casillas agita drapelul Spaniei, în timp ce catalanul Xavi mima aruncarea trofeului către suporterii în delir. De asemenea, mai multe avioane de vânătoare lansau în urma lor dâre de fum în culorile naţionale.

‘Graţie caracatiţei noi am devenit campioni mondiali’, a urlat la microfon Andres Iniesta, autorul golului victoriei în finala cu Olanda. ‘Ne-am îndeplinit un vis din copilărie’, a lansat, la rândul său Iker Casillas. ‘Este extraordinar să vezi atât de mulţi oameni fericiţi!’, a spus Xavi.

Încă de la coborârea din avion, care purta pe fuselaj inscripţiile ‘Campeones!’ şi ‘Mândri de echipa noastră’, jucătorii au cântat cu mulţimea ‘Viva Espana!’ şi inevitabilul ‘We are the Champions’, dansând şi ţopăind în acelaşi timp.

Responsabilul cu buna dispoziţia în echipa Spaniei, portarul de rezervă Pepe Reina a făcut un adevărat show, strigând la microfon poreclele tuturor coechipierilor săi.

După un scurt popas la un hotel din Madrid, jucătorii au fost primiţi pe rând de Regele Spaniei, Juan Carlos, şi de şeful guvernului, Joes Luis Rodriguez Zapatero, care le-au mulţumit, ‘Gracias campeones’, şi i-au felicitat.

‘Mulţumesc campionilor, în numele întregii Spanii şi al tuturor spaniolilor’, a spus Juan Carlos, surâzător, la întâlnirea cu componenţii naţionalei, după o primire călduroasă la Palatul Regal. Juan Carlos a început cu portarul şi căpitanul Iker Casillas, care i-a înmânat Cupa Mondială suveranului spaniol pentru o fotografie.

‘Este un triumf binemeritat, pentru o selecţionată de excepţie, care a făcut să vibreze inimile tuturor spaniolilor’, declarat Juan Carlos, exprimându-şi ”mândria de a vedea Spania campioană mondială’, un succes care ”uneşte spaniolii şi proiectează numele Spaniei în lumea întreagă”.

‘Trăiască echipa Spaniei, trăiască Spania!’, a mai spus suveranul, aflat încă în convalescenţă după ce s-a operat de o tumoare benignă la plămâni în luna mai şi nu a putut să asiste pe viu la finala de la Johannesburg.

Jucătorii au fost primiţi apoi în grădinile preşedinţiei guvernului, unde José Luis Rodriguez Zapatero le-a adresat ‘felicitări pentru un mare triumf’, în faţa a numeroşi miniştri şi a altor angajaţi, care au aplaudat frenetic.

‘Aţi făcut să strălucească imaginea Spaniei în lume’, a mai spus Zapatero, după ce i-a salutat pe eroii Spaniei. ‘Această cupă pe care aţi câştigat-o aparţine tuturor spaniolilor’, a adăugat Zapatero, aducându-i un omagiu special timidului Andres Iniesta, autorul golului victoriei.

Iniesta i-a oferit lui Zapatero un tricou al echipei naţionale semnat de toţi jucătorii şi însemnat cu prima stea, în semn pentru titlul mondial cucerit. ‘Această cupă este a voastră, mulţumesc mult’, a spus Iniesta către asistenţă, când i-a fost scandat numele.

La începutul ceremoniei, Zapatero i-a înmânat trofeul fiului selecţionerului Vicente del Bosque, suferind de sindromul Down.

AGERPRES (Vlad Constantinescu)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP