Home » Sport

Record de telespectatori pentru un meci de fotbal în Statele Unite

13 July 2010 No Comment
Share

Finala Cupei Mondiale de fotbal dintre echipele Spaniei şi Olandei (1-0, după prelungiri) a înregistrat, cu 24,3 milioane telespectatori, un record pentru un meci de fotbal la televiziunea americană, a anunţat luni organismul responsabil cu audienţa The Nielsen Co.

Meciul difuzat pe posturile ABC şi Univision, pentru hispanofoni, a depăşit precedentul record, partida dintre SUA şi Ghana atrăgând pe 26 iunie un număr de 19,4 milioane de amatori.

Partida care înregistrase până acum cel mai mare număr de telespectatori, 18,1 milioane, a fost finala Cupei Mondiale din 1994, organizată de Statele Unite, dintre echipele Italiei şi Braziliei.

De asemenea, finala Cupei Mondiale de fotbal feminin dintre echipele Statelor Unite şi Chinei din 1999 a fost urmărită de 18 milioane de persoane.

Chiar dacă ‘soccer’-ul câştigă teren printre americani, baschetul şi baseball-ul rămân sporturile favorite. De exemplu, finala Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), din luna februarie, a fost urmărită de 106,5 milioane de telespectatori. AGERPRES (Vlad Constantinescu)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP