Home » Sport

Semifinala cu Germania este cel mai important meci din istoria naţionalei Spaniei, crede Casillas

6 July 2010 No Comment
Share

Meciul de miercuri cu Germania, din semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2010, este cel mai important din istoria naţionalei Spaniei, mai important chiar decât victoria la Euro 2008 în faţa aceluiaşi adversar, a afirmat portarul Iker Casillas, citat de Reuters.
Succesul de la Euro 2008, după 1-0 în finala cu Germania, a adus primul trofeu cucerit de selecţionata iberică după titlul european din 1964.

‘Lumea nu ne spune cât de buni am fost la Euro 2008. Lumea spune că trebuie să câştigăm Cupa Mondială. Lumea vrea Cupa Mondială’, a declarat Casillas într-un interviu publicat pe site-ul federaţiei spaniole.

‘Ştim că meciul cu Germania este cel mai important din istoria noastră, chiar mai important decât finala Euro 2008, disputată în Austria’, a adăugat el.

Spania s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Cupei Mondială. La Roja a terminat pe locul 4 la CM 1950, când competiţia s-a desfăşurat după alt format.

Casillas a fost surprins că argentinianul Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, pe care îi consideră ‘cei mai buni fotbalişti din lume’, au părăsit destul de devreme competiţia. În opinia goalkeeperului, ‘acest lucru arată că o naţională nu înseamnă în niciun caz un singur jucător’.

‘Un jucător poate câştiga o competiţie, cum s-a întâmplat cu Argentina şi Maradona (CM 1986 din Mexic – n. red.), însă astăzi de fiecare dată contează mai mult echipa. Un fotbalist poate evolua foarte bine, dar în final totul se axează pe munca echipei’, a spus el.

AGERPRES (Mircea Lazaroniu)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP