Home » Sport

Stiri pe scurt din Africa de Sud

22 June 2010 No Comment
Share

Încurajată de curajoasa prestaţie a selecţionatei sale în faţa Braziliei (înfrângere la limită, cu 1-2), Coreea de Nord a difuzat pentru prima oară în direct al doilea meci, luni, cu Portugalia. Echipa naţională a rezistat timp de o jumătate de oră, înainte de a primi o corecţie usturătoare, 7-0. Imediat după fluierul final, retransmisia s-a întrerupt.

Kevin-Prince Boateng, fost internaţional de tineret pentru Germania, care a ales la seniorat să reprezinte Ghana, ţara tatălui său, este omul cel mai detestat în Germania, de când l-a accidentat pe Michael Ballack, privându-l de Mondiale, în urma unei intrări ‘la rupere’. Dar, cu o zi înainte de Germania-Ghana, de miercuri, ghanezul atrage atenţia: ‘Vrem să câştigăm, iar dacă marcăm un gol, avem pregătit un mic dans pentru colegii noştri germani’. Între care se află şi fratele său vitreg, Jerome Boateng…

Un sud-african a fost condamnat la 20 de luni de închisoare pentru o tentativă de furt din maşina unui turist. ‘Faptul că eşti şomer şi sărac nu este o scuză’, a apreciat judecătorul unuia dintre cele 56 de tribunale excepţionale instalate în Africa de Sud în timpul Mondialelor.

Cu o medie de 2,35 puncte pe meci de la preluarea funcţiei, în vara lui 2008, Bert van Marwijk este, matematic, cel mai bun selecţioner din istoria echipei Olandei. El îl devansează pe predecesorul său Marco van Basten care, la încheierea mandatului, a avut o medie de 2,23 puncte pe meci.

Pentru Jurgen Klinsmann, selecţionerul echipei Germaniei în timpul Mondialului-2006, actuala Nationalmannschaft acuză o lipsă de lideri: ‘Liderii acestei echipe sunt 4 jucători de 25 de ani, care mai au încă nevoie de sprijin’, a declarat el, cu referire la Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski şi Per Mertesacker.

Mijlocaşul Shunsuke Nakamura, fostă vedetă a echipei Celtic Glasgow, acum rezervă de lux pe banca Japoniei, are un argument suplimentar pentru a-l convinge pe selecţionerul Takeshi Okada, pentru a-l băga în teren joi, cu Danemarca: este aniversarea lui şi nu-şi doreşte un alt cadou. AGERPRES (Lucian Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP