Home » Sport

Suporterii palestinieni se branşează la televiziunea israeliană

23 June 2010 No Comment
Share

În faţa problemelor întâmpinate de canalul panarab Al-Jazira în transmiterea meciurilor de la Cupa Mondială de fotbal din Africa de Sud, Ziad Younes, ca numeroşi alţi palestinieni din Cisiordania, nu are decât o soluţie: să urmărească meciurile la televiziunea israeliană.
După mai multe zile de frustrare în faţa întreruperilor meciurilor pe Al-Jazira Sport, care a obţinut exclusivitate în difuzarea în lumea arabă a Campionatului Mondial-2010, acest tânăr în vârstă de 30 de ani a găsit soluţia. El urmăreşte canalele israeliene cu sonorul oprit şi dă drumul la radio pentru comentarii în limba arabă.

Foarte criticată pentru numeroasele întreruperi ale meciurilor, Al-Jazira, cu baza în Qatar, a afirmat că transmiterea meciului de deschidere a fost în mod voluntar bruiată pe sateliţii Nilesat şi Arabsat. Responsabilii satelitului Nilesat au indicat că au deschis o anchetă pentru a afla sursa perturbaţiilor.

Palestinienii, mari amatori de fotbal, se duc în restaurante şi hoteluri pentru a vedea meciurilor şi nu au avut nicio ezitare în a se branşa la reţelele israeliene.

”După primele perturbaţii pe canalul Al-Jazira intervenite la meciurile din debutul Mondialului, foarte mulţi palestinieni şi-au comandat receptoare israeliene”, spune Ahsan Kamal, un tehnician în vârstă de 40 ani la care au făcut apel telespectatorii nemulţumiţi.

”Am instalat receptoare israeliene în locuinţe care sunt abonate la Al-Jazira, ceea ce le permite să treacă pe satelitul israelian imediat ce apar interferenţele”, explică el.

La 25 de dolari (20 euro) pe lună abonamentul, opţiunea israeliană este mult mai accesibilă familiilor palestiniene mai modeste, care nu-şi pot permit să plătească lunar pentru Al-Jazira 100 de dolari (80 euro) pe lună. AGERPRES (Teodora Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP