Home » Sport

Zakumi transmite din Africa de Sud

25 June 2010 No Comment
Share

Cotidianul popular german Bild a detaliat vineri motivele pentru care Germania va bate Anglia, duminică, în optimi: ‘Anglia, vom câştiga, pentru că Rooney nu înscrie, pentru că vă plângeţi de balon, pentru că vă este frică de noi, pentru că noi câştigăm mereu la loviturile de departajare, pentru că noi avem un portar’.

Participant la G8-G20 în Canada, primul ministru britanic David Cameron va face o pauză pentru şocul Anglia-Germania de duminică. El se îndoieşte, totuşi, că va vedea meciul în compania cancelarei Angela Merkel: ‘Nu ştiu dacă ar fi prudent. Risc să mai scap câte una…’

Victoria la finiş a SUA în meciul cu Algeria (1-0) de miercuri a reuşit cea mai bună audienţă televizată din istorie pentru un meci de fotbal pe reţeaua americană ESPN, cu 8,6 milioane de telespectatori şi 1,1 milioane de conexiuni pe difuzarea pe internet, iar aceasta în pofida decalajului orar (începutul meciului, la ora 10,00, la New York şi 7,00 la Los Angeles).

Preşedintele american Barack Obama, care a sunat echipa naţională pentru a o felicita pentru calificarea sa în optimile de finală, a explicat că tocmai vorbea cu generalul Petraeus, când a auzit urale venind chiar din Casa Albă, care salutau golul victoriei în faţa Algeriei (1-0).

Primul ministru cambodgian Hun Sen nu prea este pătruns de simţul solidarităţii regionale. El se declară suporter al Angliei: ‘Mesajul pentru pentru Rooney – îţi admir tehnica de şut’. Oficialul cambodgian a precizat că urmăreşte meciurile de pe iPhone, pe care îl poartă în buzunar.

Potrivit unui grup de studiu al pieţei sud-coreean, calificarea echipei naţionale pentru optimile de finală va aduce 3,6 miliarde de dolari, un sfert din efectele directe (consum crescut în zilele de meci) şi 3 sferturi efecte indirecte (imagine în străinătate şi mândrie naţională).

Aproape 300 persoane suflând în vuvuzela au produs timp de peste 15 secunde un vacarm de 127 decibeli, ceea ce echivalează cu zgomotul produs de un avion de vânătoare. Municipalitatea din Hoogezand-Sappemeer (nordul Olandei) speră să valideze acest record în Guiness Book.

Mugetul sinistru al vuvuzela nu se va opri după fluierul final al Mondialului. Mai multe sindicate poloneze au şi făcut comanda: ‘În toamnă, vom fi înarmaţi cu aceste trompete. Cu 200-300 vuvuzela pe manifestare, ne vom face, sigur, auziţi’. AGERPRES (Lucian Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP