Home » Turism

Mozambicul se plânge că nu are turişti

20 June 2010 No Comment
Share

Sectorul turistic din Mozambic nu este atractiv pentru turiştii care vizitează ţara vecină Africa de Sud, cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal, scrie ‘Mediafax’, un ziar electronic din Maputo, care citează surse ale industriei turistice locale.

Institutul Naţional al Turismului din Mozambic prevăzuse în timpul Cupei Mondiale de fotbal o afluenţă de turişti la un nivel de 10 la sută dintre suporterii care ajung în Africa de Sud, notează Mediafax, care subliniază ‘fiasco’ înregistrat de iniţiativele oficiale şi private pentru pregătirile în perspectiva ‘avalanşei’ de vizitatori, care nu s-a produs. De altfel, Institutul a participat la Bursa de turism de la Lisabona, Târgul de turism din Madrid şi la Târgul internaţional din Berlin, precum şi la Indaba (reuniune, în zulu) pentru Turism din Africa de Sud, dar numărul de pachete vândute a fost departe de aşteptări şi de eforturile făcute.

În concluzie, Mediafax, citând diverse surse oficiale, confirmă că nivelul de ocupare hotelieră din Mozambic din aceste momente este sub 50 la sută. AGERPRES (Lucian Oprea)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


Gazduire Web by ETP